http://www.dekostudio.pl/tapety.php

Mniej ważne są zapewne dane producenta.

Wszystkie produkty spożywcze powinny posiadać swoje etykiety. Są one, bowiem konieczne, aby dany produkt mógł znaleźć się na półce sklepowej. Obowiązkiem każdego producenta żywności jest prawidłowe oznakowanie danego towaru. Inaczej mówiąc każdy produkt spożywczy powinien zawierać etykiety, będące informacjami o jego przydatnej dacie do spożycia, możliwości jego przechowywania, oraz inne informacje istotne dla naszego zdrowia. Etykiety są idealnym informatorem dla klientów. Dzięki nim, bowiem mogą oni nabyć podstawowe i najważniejsze informacje o danym produkcie. Zawierają one także dane producenta, oraz skład danego produktu. Etykiety mają wiele istotnych zalet. Najważniejszą z nich jest możliwość dostarczania wiedzy o produkcie. Mniej ważne są zapewne dane producenta. Kolejną również istotną są dane dotyczące składu danej żywności. Można, więc powiedzieć ze są niosą za sobą ogrom wiedzy edukacyjnej niezbędnej dla każdego klienta przed kupieniem danego produktu. Są obowiązkiem producentów, ale zarazem tez informatorem konsumentów. Wszelkie dane umieszczone na etykietach są dla nas lepszym źródłem informacji, niż opakowanie, które często może kusić do kupna danego produktu. Często jednak tylko opakowanie jest dobre, sam produkt natomiast nie jest najlepszy. Dlatego też etykiety pozwalają nam na dokładne sprawdzenie towaru przed jego kupnem. Należy się z nimi zaznajamiać zawsze przed wyborem jakiejkolwiek żywności. Zawierają, bowiem wiele informacji, których nie zawiera wygląd samego opakowania.